خلط صفرا گرم و خشک است و مزاج آتش دارد .
همچنینخلط صفرا کف خون مىباشد و بعد از خون و بلغم، افضلیت با خلط صفراست، به جهت آن که به کیفیت فاعله که حرارت است با خون مناسبت دارد و به کیفیت منفعله که یبوست است مخالفت با خون دارد.
صفرا به دو گونه طبیعى و غیر طبیعى تقسیم مىگردد.
صفرای طبیعى ، در کبد تولید شده و متّصف به پنج صفت می باشد:
1) سرخ خالص مایل به زرد باشد مانند رنگ زعفران شفاف، به سبب مخلوط شدن اجزاء رقیقۀ لطیفۀ شفافۀ هوائیه با سرخى (هرگاه صفرا گرمتر باشد، سرخى بیشترى دارد) .