آب (1)
«وَ جَعَلْنٰا مِنَ اَلْمٰاءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ» و هر چیز زنده را از آب قرار دادیم.
«وَ اَللّٰهُ خَلَقَ کُلَّ دَابَّةٍ مِنْ مٰاءٍ» و خداوند هر جنبندهاى را از آب آفریده است.
« وَ اللَّهُ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَأَحْیا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیَةً لِقَوْمٍ یَسْمَعُونَ» و خدا از آسمان باران فرستاد و زمین مرده را با آن زنده کرد برای ، مردمی که گوش شنوا دارند در این عبرتی است .
«أَ وَ لَمْ یَرَوْا أَنّٰا نَسُوقُ اَلْمٰاءَ إِلَى اَلْأَرْضِ اَلْجُرُزِ فَنُخْرِجُ بِهِ زَرْعاً تَأْکُلُ مِنْهُ أَنْعٰامُهُمْ وَ أَنْفُسُهُمْ أَ فَلاٰ یُبْصِرُونَ» آیا نمىبینند که ما آب را بر زمین خشک مىکشیم و از آن حبوبات خارج مىگردد، خود و حیوانات شما از آن مىخورید آیا نمىبینند؟
و او کسی است که بادها را برای بشارت پیش از رحمت خویش(باران) فرستاد و آبی پاک کننده از آسمان نازل کردیم تا توسط آن، زمین خشک و مرده را زنده سازیم و آفریدههای خودمان، از چهارپایان و انسانهای بسیاری را از آن آب سیراب گردانیم.
امام صادق علیه السلام فرمود: بهترین آشامیدنىهاى اهل بهشت آب است.
در این پست و پست بعدی به فواید و نکات دارویی آب معمولی می پردازیم امیدوارم که مورد استفاده دوستان قرار گیرد.
آب خالص در دوم سرد و در نهایت مرتبه رطوبت و مرطوب تر از او چیزی نمی باشد.
همۀ آبها به حقیقت یکىاند، اما به سبب چیزهایى که با او مخلوط مىشوند، مختلف مىشوند. و بهترین آبها آبى است که اختلاط چیزها با او کمتر باشد، مانند آب چشمههایى که بسیار و روان باشند .
بهترین آبها براى فرد معتدل المزاج آن است که گرم یا بسیار سرد نباشد، زیراکه آب گرم، معده را سست مىگرداند و آب بسیار سرد، حرارت را به یکبار مىنشاند و مسبب فجاءاست.
پس آب مناسب باید که مایل به سردى باشد،و اگر می خواهند به برف و یخ آب را سرد کنند ، بهتر آن است که از بیرون و با واسطه باشد، زیراکه هر دو آب راغلیظ مىکنند .
وجودآب در تمام غذاهاى تناول شده ضرورى است.اما آب بخودى خود مغذى نیست ولى موجب رانده شدن غذا مىگردد و در بلع و فرودادن آن کمک مىکند.
آب مغذى نیست از جهت آنکه غذا باید حتما مشابهتى با غذاخوار داشته باشد تا بتواند جزو بدن او شود و دلیل دیگر آن این است که آب جسمى است بسیط و تا موقعى که بسیط است و ترکیب نیافته است نمىتواند مغذى باشد. عنصر غذائى عنصرى است که نیرویش بتواند بخون تبدیل گردد و بعد از «خون شدن» شکل اندام انسان را بخود بگیرد. چنین عنصرى حتما باید از سادگى بحالت مرکب تبدیل شده باشد.
آب گوهرى است که غذا را روان و رقیق مىگرداند و آن را همراهى مىکند تا به درون رگها برسد و تا موقع خارج شدن از بدن، همراه آن است . و در تمام کارهاى غذا به آب نیاز هست و کمک آن لازم مىباشد.
فواید آب
مادام که آب به وقت مناسب و به مقدار مطلوب خورده شود باعث :
1-حفظ رطوبت غذا
2-ترقیق غذا
3- بدرقه و وصول آن به اعضاء واعماق بدن
4- غاسل عروق
5- طراوت و نرمی بدن و تلیین طبع
6-کمک به هضم و طبخ غذا
7-تبرید و ترویح روح حیوانی در حین قصور هوا
8-مدرّ فضلات رقیقه بدنی
9- مسکن التهاب و حدت و کاسر حدت حرارت معده و کبد حار
10-همچنین آب غاسل اخلاط غلیظه لزجه و ملین و رقیق کننده آنها و قابل دفع گرداننده آنهامی باشد
ضررهای آب
آب مضرّ احشاء ضعیفة بارده و امراض رطوبی و قروح و جراحات و دبیلات و قولنج است .
و اکثار او و عدم مراعات وقت او مورث سستی اعضاء و عصب و ضعف احشاء و هضم و فساد رنگ رخسار و نسیان و بلادت و عروض نزلات و تهبّج(آماس کردن) و ثقل حواس و گرانی بدن و سبات بارده و رطبه(خواب سبک) است .
منابع: قرآن
قانون
دور ساختن هر گونه زیان از تن آدمیان
مخزن الادویه
تحفه حکیم مومن